همزمان با روز جهانی فشار خون عنوان شد:

شناسایی 2۱ هزار و 372 بیمار مبتلا به فشارخون بالا در جمعیت بالای 30 سال تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۲۷ ۱۲:۰۰ | تعداد بازدید: 5

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه گفت: تعداد 21 هزار و 372 بیمار مبتلا یه فشارخون بالا در جمعیت بالای 30 سال تحت پوشش این دانشگاه شناسایی شده است.

به گزارش روابط عمومی، دکتر الهام بهره مند افزود: فشار خون بالا، مهمترین عامل خطر قابل تغییر برای ناتوانی و مرگ و میر زودرس ناشی از بیماری­های قلبی عروقی، بیماری­های مزمن کلیه و سکته‌ مغزی در جهان و ایران است.

وی اظهار داشت: با توجه به اهمیت پیشگیری و کنترل فشارخون، روز جهانی فشارخون از سال 2014سالانه این روز که مصادف با 17 می (28 اردیبهشت) با موضوع «از میزان فشارخون خود مطلع شوید» نامگذاری شده است که به منظور برنامه هایی برای غربالگری بیماری فشار خون و شناسایی بیماران فشارخون بالا تکرار شده است و در سال 2020نیز ادامه دارد.

وی عنوان داشت: بر اساس نتایج پیمایش ملی بیماری های غیرواگیر در سال 1395 در افراد 18 سال و بالاتر، حدود یک سوم (26.4 % افراد 18 سال و بالاتر) جمعیت بزرگسال کشور از فشار خون بالا ( فشارخون سیستولیک 140 میلی متر جیوه و بالاتر یا فشار خون دیاستولیک 90میلی متر جیوه و بالاتر) رنج می برند و با افزایش سن ، شیوع فشارخون نیز افزایش می یابد، به طوری که حدود یک سوم افراد بالاتر از 30 سال و بیش از نیمی از افراد بالاتر از 50 سال به این بیماری مبتلا  می باشند.

دکتر بهره مند ادامه داد: در حال حاضر تعداد 21 هزار و 372 بیمار مبتلا به فشارخون بالا در جمعیت بالای 30 سال تحت پوشش دانشگاه شناسایی شده است که نسبت به سال 1397 که تعداد بیماران شناسایی شده 18 هزار و 825  بیمار بود،  تعداد 2911 بیمار جدید در سال 1398شناسایی شده است که عده ای از این بیماران جدید در بسیج ملی کنترل فشارخون شاسایی شده اند.

وی بیان داشت: در واقع هدف غربالگری و اندازه گیری رایگان فشارخون، ارزیابی نمایه توده بدنی و آموزش افراد در خصوص فشارخون بالا و نیز اطلاع از میزان فشارخون، مفهوم آن و ارجاع افراد با فشارخون بالا برای ارزیابی بیشتر، درمان و پیگیری منظم به مراکز خدمات جامع سلامت است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه خاطر نشان کرد: آموزش همگانی فقط از طریق کانال های مجازی، ارسال پیامک، پلاکارد، بیلبورد، بوردهای الکترونیکی، ارسال پیام های آموزشی و برگزاری مسابقات پرسش و پاسخ در خصوص بیماری فشارخون بالا، در سایت ها و کانال های مجازی محلی و از طریق سامانه پیامکی به منظور جلب مشارکت مردم، آموزش و تشویق افراد به اندازه گیری فشارخون و خود مراقبتی در منزل (رعایت شیوه زندگی سالم، تغذیه صحیح، فعالیت بدنی مناسب، عدم یا ترک مصرف دخانیات و الکل)، اندازه گیری و پایش فشارخون، اندازه گیری و پایش وزن و مراجعات منظم به خانه های بهداشت، پایگاه های سلامت و مراکزخدمات جامع سلامت برای مراقبت بیماری با رعایت دستورالعمل های پیشگیری از بیماری کرونا بصورت مستمر انجام می شود.