یادداشت/

تولد بزرگترین، باشکوه‌ ترین و بحرانی‌ترین لحظه زندگی و قدیمی‌ترین تجربه بشر

تاریخ انتشار: ۱۳۹۹/۰۲/۱۵ ۱۳:۲۴ | تعداد بازدید: 21

تولد بزرگترین، باشکوه‌ ترین و بحرانی‌ترین لحظه زندگی و قدیمی‌ترین تجربه بشری است و در میان مشاغل نیز مامایی ( در شکل سنتی آن ) یکی از قدیمی‌ترین مشاغل است اما امروز مامایی به یک حرفه و تلاش و حرکتی عالمانه، همراه با دانش روز تبدیل ‌شده است.

مشاوره قبل و بعد ازدواج، آموزش نحوه تنظیم خانواده، مراقبت در دوران بارداری، زایمان طبیعی، مراقبت بهداشتی مادر و کودک، آموزش به دختران در زمینه بهداشت دوران بلوغ و بعد از آن بخشی از خدمات یک ماما به جامعه است.

ارائه مراقبت‌های مامایی باکیفیت بالا و تلاش در بهبود مستمر آن، عامل مهمی در کاهش مرگ ‌و میر مادران و یکی از شاخص های قابل ارزیابی در توسعه یافتگی کشورهاست.

روز جهانی ماما که هر ساله 15 اردیبهشت ماه برگزار میشود، فرصت مناسبی است برای جلب توجه هر چه بیشتر مردم و مسوولان نسبت به جایگاه و اهمیت حرفه مامایی در ارتقای سلامت خانواده و تامین سلامت جامعه.

سخت‌ کوشی توام با مسئولیت ‌شناسی و خدمات خالصانه و زحمات بی شائبه این قشر صبور و مخلص، الگویی برای همه کسانی است که به خدمت بی ‌منت و صادقانه به مردم می ‌اندیشند و آن را لازمه تحصیل رضایت خدا می‌دانند.

دکتر الهام بهره مند

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه