تحرک بدنی یکی از ارکان مهم شیوه زندگی سالم در همه دوران های زندگی می باشد

کد مطلب: ۹۹۲ | تاریخ انتشار: ۱۳۹۸/۰۱/۱۷ ۱۲:۵۲ | تعداد بازدید: 9

رئیس اداره سلامت جمعیت و خانواده معاونت  بهداشت گفت:  چشم انداز بر نامه عملیاتی سازمان جهانی بهداشت  برای فعالیت بدنی از سال 1397 تا 1409 با عنوان  مردم فعال تر برای جهانی سالم تر و با هدف  راهبردی پانزده درصد کاهش شیوع سطح فعالیت بدنی ناکافی  دربزرگسالان و نوجوانان تا سال 2030  می باشد.

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، زهره حسینی اظهار کرد: در میان همه رفتار های پر خطر، زندگی بدون تحرک یک مشکل بهداشت عمومی در همه جا بوده و به عنوان یک عامل خطر مستقل در بیماریهای مزمن جسمی  و روانی  محسوب می گردد. عدم تحرک بدنی چهارمین عامل خطر مرگ و میر  جهانی شناخته شده است و عامل خطر یک چهارم سرطان ها ، دیابت و بیماریهای قلبی محسوب می شود.بنا براین فعالیت جسمانی منظم نقش موثری در کاهش خطر بیماریهای مزمن از قبیل قلبی عروقی ، عروقی ، دیابت نوع 2 ، نشانگان پر فشاری خون و افزایش وزن و چربی 5های مضر  خون ،سرطان ها به ویژه سرطان روده و پستان داشته و سبب بهبود بهداشت روان ،وضعیت اسکلتی عضلانی ، وضعیت خواب و کنترل وزن می گردد.در این راستا همه جوامع نیازمند بر نامه ریزی همه جانبه و فراهم آوردن شرایط محیطی لازم برای بهبود فعالیت جسمانی در همه سنین می باشندزیرا که تشویق به انجام فعالیت جسمانی و سایر انتخاب های مربوط به نحوه زندگی سالم ، شرایطی را ایجاد می کند که بتوان از همه مزایای شیوه زندگی سالم در سطح فرد و جامعه بهره برد.

وی همچنین نکات لازم برای نهادینه کردن بر نامه را به شرح زیر بیان داشت:

فعالیت بدنی در تمامی سنین باید جزئی از برنامه زندگی روزانه فرد باشد.

میانسالان (30 تا 59 سال ) وسالمندان (60 سال به بالا ) شاغل یا غیرشاغل از فواید فعالیت بدنی منظم شامل سلامت فیزیکی، اجتماعی و روانی (شامل پیشگیری و تأخیر دمانس )جلوگیری از زمین خوردن و افزایش سن همراه با سلامتی سود خواهند برد.

تقویت مشاوره با بیمار در ارتباط با فعالیت بدنی یک مداخله با هزینه اثربخشی مطلوب می باشد

امکانات فعالیت بدنی الزاما باید در محل زندگی، کار و بازی افراد  فراهم گردد

پیاده روی و دوچرخه سواری از ارکان کلیدی فعالیت بدنی مناسب و پیشگیری از حوادث ترافیکی است

کیفیت تربیت بدنی و محیط حمایت کننده در مدرسه می توانند سواد فیزیکی و بهداشتی را برای سبک زندگی پایدار سالم و فعال فراهم کند.

ورزش و تفریحات فعال می تواند منجر به از بین بردن کم تحرکی شود

از فعالیت بدنی به عنوان ابزاری برای افزایش میزان توانبخشی وبهبودی استفاده شود.

افزودن دیدگاه جدید